Deventer is een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is een van de oudste steden van Nederland en dit zie je terug in de architectuur. Het historische centrum van de stad heeft smalle straatjes, oude huizen en prachtige gebouwen die een bijzondere sfeer uitstralen. Een wandeling door deze historische stad is dan ook zeker de moeite waard.

Het winkelwalhalla van Deventer

Maar Deventer heeft meer te bieden dan alleen een prachtig historisch centrum. Het is ook een geweldige stad om te winkelen. De stad heeft een grote verscheidenheid aan winkels, van kleine boetiekjes tot grote warenhuizen. Het winkelgebied is compact en overzichtelijk, waardoor het een geweldige plek is om te winkelen. Het is niet voor niets dat de stad bekend staat als het winkelwalhalla van het oosten.

Ambachtelijke maakindustrie in Deventer

Een bijzonder aspect van de stad is de ambachtelijke maakindustrie. In deze stad zijn nog veel ambachtslieden te vinden die producten maken met traditionele technieken en hoogwaardige materialen. Een voorbeeld van deze maakindustrie is de schoenmakerij.

Deventer’s schoenmakers: ambacht en kwaliteit

In Deventer zijn verschillende schoenmakers te vinden die prachtige handgemaakte schoenen maken. Deze schoenen zijn gemaakt van de beste materialen en gaan jarenlang mee. Bij een ambachtelijke schoenmaker kun je niet alleen terecht voor nieuwe schoenen, maar ook voor reparaties en aanpassingen. Zo kun je een oud paar schoenen weer nieuw leven inblazen.

Lederwaren en modeaccessoires van Deventer’s ambachtslieden

Naast schoenmakers en sleutelmakers zijn er in de stad ook ambachtslieden die lederwaren en modeaccessoires maken. Van tassen en riemen tot armbanden en portemonnees: je vindt het allemaal in Deventer. Deze producten zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt en van hoge kwaliteit.

Bezoek Deventer en ervaar het zelf!

Als je van winkelen en ambachtelijke producten houdt, dan is Deventer zeker een bezoek waard. De historische stad heeft een geweldige sfeer en het winkelaanbod is fantastisch. Bovendien kun je in de stad de ambachtelijke maakindustrie in volle glorie zien en ervaren. Van handgemaakte schoenen tot prachtige lederwaren: in Deventer vind je het allemaal.

Schoenmaker Deventer