Sinds deze week is Ahmad Bidoum gestart als schoenhersteller in de vestiging van Schoen- en Sleutel Meesters in Sliedrecht. Ahmad, die zich als statushouder in Nederland vestigde, wordt door Avres ondersteund in zijn integratie en ontwikkeling. Voor zijn volgende stap richting arbeidsmarkt, bemiddelde Avres hem naar passend werk. Zo kwam Ahmad in contact met Schoen- en Sleutel Meesters.

“Met Ahmad halen wij een schoenmaker binnen met vele jaren internationale ervaring. Wij zullen hem de komende maanden coachen en ondersteunen op het gebied van taal, bijscholing en bedrijfseconomische onderdelen.”, aldus Wout Eggink, eigenaar Schoen- en Sleutel Meesters. Hij benadrukt dat het belangrijk is dat dit eeuwenoude ambacht blijft bestaan. “In het huidige retaillandschap, waar duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en de circulaire economie alledaagse onderwerpen zijn, hoort de schoenmakerij absoluut thuis!”

Schoen- en Sleutel Meesters besteedt met drie vestigingen in Nederland veel aandacht aan de continue werving en selectie van goede (geschoolde) schoenherstellers. Vanuit de overheid zijn er diverse re-integratie initiatieven, echter gezien het vereiste specialisme voor dit ambacht vinden zij zelden een kandidaat die past binnen het functieprofiel. “Daarom zijn wij echt bijzonder blij met deze match!”

Onder leiding van vestigingsmanager Wim Boer biedt Schoen- en Sleutel Meesters in Sliedrecht diensten aan zoals schoenreparatie, (auto) sleutelduplicatie, schoen-reiniging en verkopen zij lederwaren en onderhoudsproducten.