Team foto

Het coronavirus zorgt als sinds maart 2020 voor sterk verminderde omzetten in de Schoenmakerij branche. In het voorjaar sloten veel winkeliers in de winkelstraten zelf hun deuren. De winkelstraten waren veelal leeg en wij hielden met onze schoenmakerijen dapper vol. Door de oproep van de overheid thuis te blijven, zijn onze omzetten ernstig verminderd. U zal ongetwijfeld zelf ook merken dat u thuis en tijdens het thuiswerken minder vaak schoenen draagt. Wij merken dat klanten nauwelijks nog schoenen komen brengen en dat ervaren onze collega’s door heel Nederland ook!

Graag vertellen wij jullie wat wij in deze rustige tijd hebben gedaan en willen wij jullie nogmaals herinneren aan alle diensten die wij aanbieden, de schoenmaker kan veel meer dan u denkt! Alle winkels zijn grondig onder handen genomen. Er werd schoongemaakt, geschilderd, de winkelinrichting kreeg een opfrisbeurt en aangezien we tijd over hadden konden wij enkele goede doelen steunen zoals het Leger des Heils, Zorgboerderij Zoar en MAMAS in Zuid-Afrika.

Daarnaast zijn wij in Leeuwarden gestart met een nieuwe Sloten-Service. Vanaf heden kunt u contact met ons opnemen indien u een slot moet vervangen, bent buitengesloten, uw sleutel is afgebroken en voor inbraakpreventie. Wij komen graag bij u langs om te kijken hoe wij u kunnen helpen en in vele gevallen kunnen wij gelijk de deur openen en/of het slot vervangen. Al onze sloten zijn gecertificeerd en worden geïnstalleerd door vakmensen.

Met deze nieuwe service reageren wij met een tegengeluid op de malafide slotenmakers die te vaak bovenaan advertentiepagina’s en op internet verschijnen. Vaak rekenen deze partijen woekerprijzen voor kleine werkzaamheden. Dat kunnen wij veel beter dachten wij en met de kennis van onze medewerker Lieuwe Zevenhuizen, die sinds vorige jaar ons team is komen te versterken is het ons gelukt een uitstekende service aan te bieden tegen eerlijke prijzen.

Naast onze nieuwe Sloten-Service in Leeuwarden kunt u in al onze vestigingen terecht voor Schoenreparatie, Sleutelduplicatie, Verzorgingsproducten, Riemen, Tassen (alleen Sliedrecht), autosleutels (alleen Sliedrecht), Stomerij (alleen Leeuwarden), Kledingreparatie (alleen Leeuwarden) en Friese souvenirs (alleen Leeuwarden), Sneaker reiniging (alleen Leeuwarden en Sliedrecht), Schaatsen slijpen (alleen Leeuwarden en Sliedrecht).

Schoen- en Sleutel Meesters

CHALLENGE! Doe mee met de uitdaging de rest van 2021 geen nieuwe schoenen meer te kopen. Dit is goed voor uw portemonnee en onze aarde. Wij zeggen altijd: Schoenreparatie is de puurste vorm van recyclen! Veel mensen vergeten dat héél veel schoenen die in de prullenbak verdwijnen nog prima gerepareerd kunnen worden. Daarom hebben we in Deventer, Leeuwarden en Sliedrecht iets leuks, als jij meedoet met de challenge geven wij je 10% korting op schoenreparatie. Om mee te doen moet je 3 mensen uitdagen ook mee te doen en deze personen onder deze post taggen. Hierna sturen wij een digitale voucher naar je op die tot 31 december 2021 geldig is voor onbeperkt gebruik. Deze challenge is geïnspireerd door Victoria Koblenko die zeer bewust omgaat met haar kleding en schoenen. Zij stimuleert haar volgers meer onderzoek te doen voordat nieuwe aankopen worden gedaan. Veel aankopen gaan niet lang mee en belanden daardoor weer snel in de prullenbak! Durf jij het aan?

Als andere schoenmakers deze actie ook willen houden onder hun eigen klantenkring dan vinden wij dat erg leuk! Dat kan door dit bericht te delen en deelnemers dezelfde korting te geven.

* Schoen- en Sleutel Meesters B.V. behoudt zich het recht voor te allen tijde zonder opgaaf van reden de actievoorwaarden te wijzigen.
* Het produceren van een paar schoenen kost ca. 8.000 liter water, +/- 13,6 kilo CO2 en een scala aan grondstoffen, reparatie kost slechts een fractie!
* Naast de mogelijkheid gebruikte schoenen te repareren mogen deelnemers natuurlijk nog wel tweedehands schoenen aanschaffen.

Schoen- en Sleutel Meesters
Samenwerking Schoen- en Sleutelmeesters met Leger des Heils

De Kerstgedachte voor 2020! Met kerst doen we elk jaar iets leuks, vorig jaar hebben we 8.000,- euro aan waardebonnen uitgegeven aan de bezoekers van de voedselbank, het jaar ervoor hebben we een flatscreen cadeau gegeven aan een familie in Deventer en dit jaar hebben we 570 kilo schoenen gerepareerd voor het Leger des Heils
! Welk project moeten we komend jaar oppakken?

Schoen- en Sleutel Meesters

In ons filiaal in Sliedrecht op de kerkbuurt zijn vanaf heden mondkapjes te koop. De mondkapjes kosten 4,95 per stuk & 3 voor 10,00 euro, de opbrengst gaat naar de MAMAS in Zuid- Afrika waar ze fantastisch werk verrichten. De komende periode hopen we veel te verkopen om zo dit geweldige initiatief de helpende hand te kunnen bieden met mooie financiële bijdrage. Als u geen mondkapje wilt aanschaffen maar wel wilt steunen kan u naar https://www.kinderfondsmamas.nl/ gaan en een donatie doen, alle kleine beetje helpen.

De MAMAS is een groep van 2.000 vrouwen in Zuid- Afrika die zich inzetten om armoede onder kinderen te verhelpen. Kinderen die vaak helemaal geen eten hebben. Maar ook geen bed om in te slapen, geen medische zorg als ze ziek zijn, geen toegang tot scholing. Geen moeder die hun vragen kan beantwoorden.

 

Schoen- en Sleutel Meesters

Sinds deze week is Ahmad Bidoum gestart als schoenhersteller in de vestiging van Schoen- en Sleutel Meesters in Sliedrecht. Ahmad, die zich als statushouder in Nederland vestigde, wordt door Avres ondersteund in zijn integratie en ontwikkeling. Voor zijn volgende stap richting arbeidsmarkt, bemiddelde Avres hem naar passend werk. Zo kwam Ahmad in contact met Schoen- en Sleutel Meesters.

“Met Ahmad halen wij een schoenmaker binnen met vele jaren internationale ervaring. Wij zullen hem de komende maanden coachen en ondersteunen op het gebied van taal, bijscholing en bedrijfseconomische onderdelen.”, aldus Wout Eggink, eigenaar Schoen- en Sleutel Meesters. Hij benadrukt dat het belangrijk is dat dit eeuwenoude ambacht blijft bestaan. “In het huidige retaillandschap, waar duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en de circulaire economie alledaagse onderwerpen zijn, hoort de schoenmakerij absoluut thuis!”

Schoen- en Sleutel Meesters besteedt met drie vestigingen in Nederland veel aandacht aan de continue werving en selectie van goede (geschoolde) schoenherstellers. Vanuit de overheid zijn er diverse re-integratie initiatieven, echter gezien het vereiste specialisme voor dit ambacht vinden zij zelden een kandidaat die past binnen het functieprofiel. “Daarom zijn wij echt bijzonder blij met deze match!”

Onder leiding van vestigingsmanager Wim Boer biedt Schoen- en Sleutel Meesters in Sliedrecht diensten aan zoals schoenreparatie, (auto) sleutelduplicatie, schoen-reiniging en verkopen zij lederwaren en onderhoudsproducten.

Schoen- en Sleutel Meesters