Team foto

Van je hobby je werk maken? Dat kan als je al enige ervaring hebt met het werken met je handen en met name met het verstellen van kleding. Eén van onze leermeesters heeft een opleidingsplek voor een kledingreparateur in haar kledingreparatiebedrijf in Leeuwarden.

Ben jij bereid te investeren in jezelf en voldoe je aan de criteria voor deelname aan de Ambachtsacademie, dan kan je de komende 1,5 jaar in de leer bij een ervaren vakvrouw. Je leert de fijne kneepjes van het vak van kledingreparateur een creatief ambacht waarin je zowel gedragen als nieuwe kleding vermaakt en repareert. Je bewerkt stoffen met stik-, lock-, zoom- en naaimachines en uiteraard schaar, naald en draad.

Einddoel van de opleiding is dat je als zelfstandig kledingreparateur kan starten. De Ambachtsacademie leidt op volgens het leerling-gezel-meester systeem. De manier om een vak in de vingers krijgen.

Met financiering van SZW en Start Foundation en dankzij het UWV kunnen werkloze kandidaten (met behoud van ww- of bijstandsuitkering) een opleiding aan de Ambachtsacademie volgen. De eenmalige bijdrage is €250 (geen kosten/vergoedingen.

Wij selecteren samen met de leermeester de meest geschikte kandidaat.

Op deze pagina kun je lezen wat onze opleiding tot kledingreparateur inhoudt, en op basis waarvan wij selecteren. Denk je dat je aan de selectiecriteria voldoet en wil je deze opleidingsplek? Stuur een e-mail naar info@schoenensleutelmeesters.nl

Schoen- en Sleutel Meesters

Vanuit een passie voor vakmanschap en om gedragen schoenen te herstellen is ons bedrijf in 2017 gestart. De afgelopen 12 maanden hebben we een hele andere manier van werken gehad, maar ons kernboodschap: ‘Happy People, Happy Planet’ hebben we nooit losgelaten. We staan ervoor dat we ervoor proberen te zorgen dat onze collega’s een prettige en veilige werkdag hebben en dat u als consument zich welkom voelt in onze winkels. Daarbij proberen we zoveel mogelijk schoenen en tassen te herstellen. Om ervoor te zorgen dat we minder verspillen en meer hergebruiken. We hebben hierbij een nieuw initiatief in het leven geroepen, het inzamelen van gebruikte schoenen, deze herstellen en daarna voor een zeer schappelijk bedrag verkopen in onze winkel in Leeuwarden (verkoopprijs tussen de €10,- euro en €40,- euro). Hou onze facebookpagina en instagram pagina in de gaten voor meer informatie.

Schoen- en Sleutel Meesters

Het coronavirus zorgt als sinds maart 2020 voor sterk verminderde omzetten in de Schoenmakerij branche. In het voorjaar sloten veel winkeliers in de winkelstraten zelf hun deuren. De winkelstraten waren veelal leeg en wij hielden met onze schoenmakerijen dapper vol. Door de oproep van de overheid thuis te blijven, zijn onze omzetten ernstig verminderd. U zal ongetwijfeld zelf ook merken dat u thuis en tijdens het thuiswerken minder vaak schoenen draagt. Wij merken dat klanten nauwelijks nog schoenen komen brengen en dat ervaren onze collega’s door heel Nederland ook!

Graag vertellen wij jullie wat wij in deze rustige tijd hebben gedaan en willen wij jullie nogmaals herinneren aan alle diensten die wij aanbieden, de schoenmaker kan veel meer dan u denkt! Alle winkels zijn grondig onder handen genomen. Er werd schoongemaakt, geschilderd, de winkelinrichting kreeg een opfrisbeurt en aangezien we tijd over hadden konden wij enkele goede doelen steunen zoals het Leger des Heils, Zorgboerderij Zoar en MAMAS in Zuid-Afrika.

Daarnaast zijn wij in Leeuwarden gestart met een nieuwe Sloten-Service. Vanaf heden kunt u contact met ons opnemen indien u een slot moet vervangen, bent buitengesloten, uw sleutel is afgebroken en voor inbraakpreventie. Wij komen graag bij u langs om te kijken hoe wij u kunnen helpen en in vele gevallen kunnen wij gelijk de deur openen en/of het slot vervangen. Al onze sloten zijn gecertificeerd en worden geïnstalleerd door vakmensen.

Met deze nieuwe service reageren wij met een tegengeluid op de malafide slotenmakers die te vaak bovenaan advertentiepagina’s en op internet verschijnen. Vaak rekenen deze partijen woekerprijzen voor kleine werkzaamheden. Dat kunnen wij veel beter dachten wij en met de kennis van onze medewerker Lieuwe Zevenhuizen, die sinds vorige jaar ons team is komen te versterken is het ons gelukt een uitstekende service aan te bieden tegen eerlijke prijzen.

Naast onze nieuwe Sloten-Service in Leeuwarden kunt u in al onze vestigingen terecht voor Schoenreparatie, Sleutelduplicatie, Verzorgingsproducten, Riemen, Tassen (alleen Sliedrecht), autosleutels (alleen Sliedrecht), Stomerij (alleen Leeuwarden), Kledingreparatie (alleen Leeuwarden) en Friese souvenirs (alleen Leeuwarden), Sneaker reiniging (alleen Leeuwarden en Sliedrecht), Schaatsen slijpen (alleen Leeuwarden en Sliedrecht).

Schoen- en Sleutel Meesters

CHALLENGE! Doe mee met de uitdaging de rest van 2021 geen nieuwe schoenen meer te kopen. Dit is goed voor uw portemonnee en onze aarde. Wij zeggen altijd: Schoenreparatie is de puurste vorm van recyclen! Veel mensen vergeten dat héél veel schoenen die in de prullenbak verdwijnen nog prima gerepareerd kunnen worden. Daarom hebben we in Deventer, Leeuwarden en Sliedrecht iets leuks, als jij meedoet met de challenge geven wij je 10% korting op schoenreparatie. Om mee te doen moet je 3 mensen uitdagen ook mee te doen en deze personen onder deze post taggen. Hierna sturen wij een digitale voucher naar je op die tot 31 december 2021 geldig is voor onbeperkt gebruik. Deze challenge is geïnspireerd door Victoria Koblenko die zeer bewust omgaat met haar kleding en schoenen. Zij stimuleert haar volgers meer onderzoek te doen voordat nieuwe aankopen worden gedaan. Veel aankopen gaan niet lang mee en belanden daardoor weer snel in de prullenbak! Durf jij het aan?

Als andere schoenmakers deze actie ook willen houden onder hun eigen klantenkring dan vinden wij dat erg leuk! Dat kan door dit bericht te delen en deelnemers dezelfde korting te geven.

* Schoen- en Sleutel Meesters B.V. behoudt zich het recht voor te allen tijde zonder opgaaf van reden de actievoorwaarden te wijzigen.
* Het produceren van een paar schoenen kost ca. 8.000 liter water, +/- 13,6 kilo CO2 en een scala aan grondstoffen, reparatie kost slechts een fractie!
* Naast de mogelijkheid gebruikte schoenen te repareren mogen deelnemers natuurlijk nog wel tweedehands schoenen aanschaffen.

Schoen- en Sleutel Meesters
Samenwerking Schoen- en Sleutelmeesters met Leger des Heils

De Kerstgedachte voor 2020! Met kerst doen we elk jaar iets leuks, vorig jaar hebben we 8.000,- euro aan waardebonnen uitgegeven aan de bezoekers van de voedselbank, het jaar ervoor hebben we een flatscreen cadeau gegeven aan een familie in Deventer en dit jaar hebben we 570 kilo schoenen gerepareerd voor het Leger des Heils
! Welk project moeten we komend jaar oppakken?

Schoen- en Sleutel Meesters