Team foto
Het is altijd vervelend als je merkt dat je je huissleutel kwijt bent of dat je de sleutel van je kantoor niet meer kunt vinden. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem: het dupliceren van sleutels. Er zijn diverse manieren om een sleutel te dupliceren, maar een van de meest praktische is om dit te doen bij een schoenmakerij. Waarom een schoenmakerij? Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om je sleutel te laten dupliceren bij een schoenmakerij. Ten eerste zijn schoenmakerijen vaak goed uitgerust met de juiste gereedschappen om een sleutel te dupliceren. Hierdoor kunnen ze vaak snel en efficiënt werken, waardoor je binnen no-time weer in het bezit bent van een extra sleutel. Daarnaast zijn schoenmakerijen vaak kleine, lokale bedrijven. Dit betekent dat de eigenaar vaak persoonlijk betrokken is bij het bedrijf en dat er een goede klantenservice wordt geboden. Hierdoor kan je ook nog eens rekenen op een goede service en deskundig advies. Wat kost het? Het kostenplaatje van het dupliceren van een sleutel varieert sterk, afhankelijk van het type sleutel en de grootte van het slot. Een simpele huissleutel zal vaak goedkoper zijn om te dupliceren dan een meer complexe sleutel, zoals een auto- of kofferslot sleutel. Bij een schoenmakerij is het vaak ook goedkoper dan bij een sleutelmaker. Hoe gaat het in zijn werk? Het proces van het dupliceren van een sleutel is eigenlijk heel simpel. Je brengt de sleutel naar de schoenmakerij en de schoenmaker zal hem dan in een speciale sleutelmachine plaatsen. Vervolgens zal hij de sleutel in de machine plaatsen en een replica maken van de oorspronkelijke sleutel. Binnen enkele minuten is de sleutel klaar. Conclusie Het dupliceren van sleutels is een eenvoudige oplossing voor het probleem van een verloren of gestolen sleutel. Bij een schoenmakerij kan je rekenen op een snelle en efficiënte service, goede klantenservice en een goedkoper tarief dan bij een sleutelmaker. Dus als je ooit een sleutel kwijt bent of verliest, dan is een schoenmakerij een uitstekende keuze om een nieuwe sleutel te laten maken. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het niet meer kunnen binnenkomen in je huis of kantoor en kun je gewoon weer verder met je dag. Dus, het volgende keer dat je een sleutel kwijt bent, denk er eens aan om naar een schoenmakerij te gaan, zij zullen u zeker helpen met het dupliceren van de sleutel.  
Schoen- en Sleutel Meesters

januari 17, 2023

Dag in de Schoenmakerij

Wout Eggink Comments are off
Fijn Contact met Klanten Een van de beste dingen aan werken in de schoenmakerij is het contact met klanten. Veel van onze klanten zijn trouwe klanten die we al jaren kennen. Het is leuk om te zien hoe hun schoenen veranderen en hoe ze groeien. We krijgen vaak positieve feedback van klanten over ons werk en het is leuk om te weten dat we een positieve bijdrage leveren aan hun dag. Ze geven vaak leuke recensies op onze google pagina’s; Deventer, Leeuwarden & Sloten service. Reparatie en onderhoud van Schoenen Een ander leuk aspect van het werk is het repareren en onderhouden van schoenen. Er is altijd een uitdaging om een paar schoenen weer in topconditie te krijgen, zelfs als ze in slechte staat zijn. Het is bevredigend om te zien hoe goed een paar schoenen eruit kan zien na een grondige reparatie of onderhoud. Creatief Bezig Zijn Een ander leuk aspect van het werk is het creatieve aspect. We krijgen vaak opdrachten voor schoenen die speciaal gemaakt moeten worden. Dit geeft ons de gelegenheid om creatief bezig te zijn en iets unieks te maken. Teamwerk Tot slot is het werken in de schoenmakerij ook een leuke ervaring omdat we een hecht team hebben. We werken samen aan projecten en helpen elkaar waar nodig. Dit maakt het werk nog leuker en we hebben een goede sfeer in de winkel. In samenvatting, werken in de schoenmakerij is een leuke ervaring omdat het fijne contact met klanten, het repareren en onderhouden van schoenen, het creatieve aspect en het teamwerk. We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan onze klanten ‘dag en helpen hen om hun schoenen in top conditie te houden.  
Schoen- en Sleutel Meesters
Inleiding Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij, en dat geldt ook voor de manier waarop we onze schoenen produceren en onderhouden. Het herstellen van schoenen in plaats van het kopen van nieuwe, kan een significante bijdrage leveren aan de reductie van de CO2 uitstoot en het watergebruik in de schoenindustrie. In deze blog bespreken we hoe schoenherstel een duurzame keuze is en hoe het de impact op het milieu kan verminderen. CO2 uitstoot De productie van nieuwe schoenen is een energie-intensief proces dat leidt tot een aanzienlijke hoeveelheid CO2 uitstoot. Volgens een rapport van de Verenigde Naties is de productie van één paar schoenen verantwoordelijk voor ongeveer 30 kg CO2-uitstoot. Dit komt overeen met het rijden van een personenauto voor ongeveer 1000 km. Door het herstellen van schoenen in plaats van het kopen van nieuwe, kan de CO2-uitstoot aanzienlijk worden verminderd. Watergebruik De productie van nieuwe schoenen is ook een water-intensief proces. Volgens een studie van de Universiteit van Sidney, is het gemiddelde watergebruik voor de productie van één paar schoenen ongeveer 3.500 liter. Dit is ongeveer hetzelfde als het vullen van een zwembad van 25 meter. Schoenherstel vereist minder water dan de productie van nieuwe schoenen, en dus een veel minder impact op het milieu. Voordelen van schoenherstel Schoenherstel biedt niet alleen een reductie van CO2 uitstoot en watergebruik, maar ook andere duurzame voordelen. Het herstellen van oude schoenen in plaats van het kopen van nieuwe, helpt bij het verminderen van de hoeveelheid afval in landfills. Schoenherstel kan ook bijdragen aan het behoud van ons erfgoed, zoals historische schoenen en vintage modellen. Conclusie In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is schoenherstel een duurzame keuze. Het herstellen van schoenen in plaats van het kopen van nieuwe, kan een significante bijdrage leveren aan de reductie van de CO2 uitstoot en het watergebruik. Tevens is het herstellen van schoenen in bijna alle gevallen vele malen goedkoper dan nieuwe aan te schaffen.
Schoen- en Sleutel Meesters
van Deventer tot Leeuwarden Schoenherstel is een ambacht dat steeds belangrijker wordt in een tijd waarin we steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid en het behoud van ons erfgoed. In deze blog zullen we ingaan op het ambacht van de schoenhersteller, met specifieke focus op de steden Deventer en Leeuwarden. Deventer en Leeuwarden zijn beide historische steden met rijke tradities in de schoenherstel, waar vakmanschap en kwaliteit nog steeds hoog in het vaandel staan. Deventer Deventer is een oude Hanzestad in de provincie Overijssel, bekend om haar historische centrum en haar rijke geschiedenis. De stad heeft ook een rijke traditie in de schoenherstel, met vele ambachtelijke schoenherstellers die hier al generaties lang hun vak uitoefenen. Een van de meest bekende schoenherstellers in Deventer is ‘Bremer’, opgericht in de 20e eeuw, is een familiebedrijf dat bekend staat om hun vakmanschap en kwaliteit in zowel nieuwe schoenen als reparaties. Bij hen kun je terecht voor verschillende soorten reparaties, van het vervangen van de zolen tot het repareren van ritsen. Leeuwarden Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland en is ook een stad met een rijke traditie in de schoenherstel. De stad is bekend om haar historische centrum en haar culturele erfgoed, en de schoenherstel speelt hierin een belangrijke rol. In Leeuwarden is “Schoenmakerij Bats” een goede plek voor reparaties van schoenen, van de meest standaard tot de meest complexe. Bats heeft jarenlange ervaring en gebruikt alleen hoogwaardige materialen, hierdoor kunnen zij zelfs de meest versleten schoenen herstellen tot zo goed als nieuw. Het ambacht van de schoenherstel Het ambacht van de schoenherstel is een precisievol proces dat vereist dat een schoenhersteller zijn vak verstaat. Een goede schoenhersteller begint altijd met het inspecteren van de schoen, om te bepalen welke reparaties nodig zijn. Vervolgens worden de juiste materialen geselecteerd, zoals leer of rubber, en worden de reparaties uitgevoerd, dit kan variëren van het vervangen van de zolen, het repareren van de hakken of het zetten van een nieuwe rits in een laars. Zowel schoenmakerij Bremer als schoenmakerij Bats heeft Schoen- en Sleutel Meesters overgenomen de afgelopen jaren, en met liefde voor het vak voort gezet.
Schoen- en Sleutel Meesters

december 21, 2021

Opleidingsplek kledingreparateur Leeuwarden

admin Comments are off
Van je hobby je werk maken? Dat kan als je al enige ervaring hebt met het werken met je handen en met name met het verstellen van kleding. Eén van onze leermeesters heeft een opleidingsplek voor een kledingreparateur in haar kledingreparatiebedrijf in Leeuwarden. Ben jij bereid te investeren in jezelf en voldoe je aan de criteria voor deelname aan de Ambachtsacademie, dan kan je de komende 1,5 jaar in de leer bij een ervaren vakvrouw. Je leert de fijne kneepjes van het vak van kledingreparateur een creatief ambacht waarin je zowel gedragen als nieuwe kleding vermaakt en repareert. Je bewerkt stoffen met stik-, lock-, zoom- en naaimachines en uiteraard schaar, naald en draad. Einddoel van de opleiding is dat je als zelfstandig kledingreparateur kan starten. De Ambachtsacademie leidt op volgens het leerling-gezel-meester systeem. De manier om een vak in de vingers krijgen. Met financiering van SZW en Start Foundation en dankzij het UWV kunnen werkloze kandidaten (met behoud van ww- of bijstandsuitkering) een opleiding aan de Ambachtsacademie volgen. De eenmalige bijdrage is €250 (geen kosten/vergoedingen. Wij selecteren samen met de leermeester de meest geschikte kandidaat. Op deze pagina kun je lezen wat onze opleiding tot kledingreparateur inhoudt, en op basis waarvan wij selecteren. Denk je dat je aan de selectiecriteria voldoet en wil je deze opleidingsplek? Stuur een e-mail naar info@schoenensleutelmeesters.nl
Schoen- en Sleutel Meesters