Team foto
Samenwerking Schoen- en Sleutelmeesters met Leger des Heils

De Kerstgedachte voor 2020! Met kerst doen we elk jaar iets leuks, vorig jaar hebben we 8.000,- euro aan waardebonnen uitgegeven aan de bezoekers van de voedselbank, het jaar ervoor hebben we een flatscreen cadeau gegeven aan een familie in Deventer en dit jaar hebben we 570 kilo schoenen gerepareerd voor het Leger des Heils
! Welk project moeten we komend jaar oppakken?

Schoen- en Sleutel Meesters

In ons filiaal in Sliedrecht op de kerkbuurt zijn vanaf heden mondkapjes te koop. De mondkapjes kosten 4,95 per stuk & 3 voor 10,00 euro, de opbrengst gaat naar de MAMAS in Zuid- Afrika waar ze fantastisch werk verrichten. De komende periode hopen we veel te verkopen om zo dit geweldige initiatief de helpende hand te kunnen bieden met mooie financiële bijdrage. Als u geen mondkapje wilt aanschaffen maar wel wilt steunen kan u naar https://www.kinderfondsmamas.nl/ gaan en een donatie doen, alle kleine beetje helpen.

De MAMAS is een groep van 2.000 vrouwen in Zuid- Afrika die zich inzetten om armoede onder kinderen te verhelpen. Kinderen die vaak helemaal geen eten hebben. Maar ook geen bed om in te slapen, geen medische zorg als ze ziek zijn, geen toegang tot scholing. Geen moeder die hun vragen kan beantwoorden.

 

Schoen- en Sleutel Meesters

Sinds deze week is Ahmad Bidoum gestart als schoenhersteller in de vestiging van Schoen- en Sleutel Meesters in Sliedrecht. Ahmad, die zich als statushouder in Nederland vestigde, wordt door Avres ondersteund in zijn integratie en ontwikkeling. Voor zijn volgende stap richting arbeidsmarkt, bemiddelde Avres hem naar passend werk. Zo kwam Ahmad in contact met Schoen- en Sleutel Meesters.

“Met Ahmad halen wij een schoenmaker binnen met vele jaren internationale ervaring. Wij zullen hem de komende maanden coachen en ondersteunen op het gebied van taal, bijscholing en bedrijfseconomische onderdelen.”, aldus Wout Eggink, eigenaar Schoen- en Sleutel Meesters. Hij benadrukt dat het belangrijk is dat dit eeuwenoude ambacht blijft bestaan. “In het huidige retaillandschap, waar duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en de circulaire economie alledaagse onderwerpen zijn, hoort de schoenmakerij absoluut thuis!”

Schoen- en Sleutel Meesters besteedt met drie vestigingen in Nederland veel aandacht aan de continue werving en selectie van goede (geschoolde) schoenherstellers. Vanuit de overheid zijn er diverse re-integratie initiatieven, echter gezien het vereiste specialisme voor dit ambacht vinden zij zelden een kandidaat die past binnen het functieprofiel. “Daarom zijn wij echt bijzonder blij met deze match!”

Onder leiding van vestigingsmanager Wim Boer biedt Schoen- en Sleutel Meesters in Sliedrecht diensten aan zoals schoenreparatie, (auto) sleutelduplicatie, schoen-reiniging en verkopen zij lederwaren en onderhoudsproducten.

Schoen- en Sleutel Meesters

Schoen- en Sleutel Meesters geeft dit jaar aan de bezoekers van de voedselbank in Deventer, Rijssen-Holten, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Eigenaar Wout Eggink: "Met onze organisatie willen wij graag een duurzaam geschenk weggeven en wat betekenen voor de maatschappij deze Kerstperiode. Die gedachte bracht ons op het idee een waardebon te geven voor het repareren van schoenen. Iedereen verdient het immers tijdens het Kerstdiner er op zijn best uit te zien! Bezoekers van de voedselbank kunnen zowel voor als na de Kerst de waardebonnen inleveren."

Afgelopen twee jaar hebben ze ook andere doelen gesteund. Zo hebben ze een gift gedaan aan "Spelen op de Brink" in Deventer, een organisatie dit zich inzet voor een veilige speelplek voor kinderen. Om dit initiatief te ondersteunen ontwierpen zij de Duurzaam Deventer tas die Schoen- en Sleutel Meesters in hun vestiging in Deventer verkopen. Daarnaast hebben ze een televisie weggeven aan de familie van der Beek.

De vestiging van Schoen- en Sleutel Meesters in Leeuwarden doet helaas nu niet mee met deze actie. Het is erg druk in deze vestiging en vandaar dat het niet haalbaar is om alle deelnemers van de voedselbank in Leeuwarden te helpen met hun schoenen. Wel zullen we op een rustiger tijdstip dit jaar ook eenzelfde actie voor hun doen.

Schoen- en Sleutel Meesters
Vakman met dochter in Sliedrecht

Ervaar het ambacht van schoenhersteller in Leeuwarden! Kom langs op onze avond workshop op donderdag 28 november van 18:00 uur tot 21:00 uur op de Nieuwestad in Leeuwarden. Neem gerust een vriend(in) of familielid mee. Gratis entree!

Meer informatie:

Filmpje op YouTube

Evenement op Facebook

Schoen- en Sleutel Meesters